Mesajı Okuyun
Old 16-11-2009, 21:09   #3
antalya

 
Varsayılan

Sayın Ergin , haklısınız..! hemen açıyorum konuyu,

İlk yapılan KKİS de inşaat başlamış bir süre sonra ek bir sözleşme yapılarak üç madde de değişiklik yapılmış.
İlk sözleşmede 8 katlı çift daire yapılacakken , ek sözleşmede müteahhite verilecek yerler fazlalaştırılmış ve bunun karşılığında başka bir yerde yine 600 m2 (özellikleri belirtilmiş) inşaat yapılması konusunda anlaşılmış. Fakat ; bu ek sözleşmede "ikinci inşaatın yapılacağı yerin kimin alacağı belirtilmemiş."
Müteahhit ilk inşaatı tamamlamış, hatta daha kendine düşen 8 adet daire satmış ve alanlar 4 yıldır oturmakta. İş ek sözleşmedeki ikinci inşaata gelince anlamaşmazlık "yerin kimin alacağı konusunda"
Müteaahhit tapu iptal ve tescil davası açtı. Tabii ilk inşaat % 100 tamamlanmış durumda fakat; ikinci inşaat hiç başlamadığı için ve daha da önemlisi mahkeme "ilk KKİS ne göre ek sözleşmede müteahhite fazlalık sağlandığı gerekçesi ile yerin müteahhit tarafında alınması gerekir" diyerek % 81'i tamamlanmış sonucuna vardı ve davayı reddetti. Aslında ilk yapılan KKİS göre inşaatın % 90 bitince tapu vereceği yönünde.
Bunun üzerine arsa sahibi oturan 8 aileye ihtar çekti ve 1 ay süre içinde tahliyesini istedi. Karar temyizde. Aslında noterden fesih göndermişler. Fakat; malumunuz üzerie karşılıklı anlaşma yoksa ancak fesih davası açılarak fesih hüküm ifade ediyor. Arsa sahibi böyle bir dava açmış değil.