Mesajı Okuyun
Old 16-11-2009, 20:40   #4
Adli Tip

 
Varsayılan

Sayın Av.Engin,

Düşüncelerinizin gerekçelerini de yazmanız mümkün mü?
-------------

Alıntı:
Sözleşme mevcut dahi olsa, sonraki dönemler için alacak talebinde bulunulamaz. İş sözleşmesinin imza edilmesini, adeta bono tanzimi gibi algılamamak gerekir. Bir başka deyişle, sözgelimi 1 yıllığına bir sözleşme tanzim edilmişse ve işten çıkarma söz konusu olmuşsa,

Belirli süreli iş sözleşmesinde, işveren süre dolmadan iş akdini feshederse, kalan sürenin ücreti kadar tazminat öder. (BK 325'e göre, mahsup yapılır.)

Alıntı:
işe iade davası açarak kötü niyet tazminatı talep edilebilir.

Kötü niyet tazminatı iş güvencesi kapsamında olmayanlar içindir. (İK Md. 17)

Alıntı:
Bahsettiğiniz durumda ileriye dönük alacak talebi, sözleşmenin mevcudiyeti halinde dahi mümkün değildir. Kısacası, "sizinle 1 yıllık sözleşmemiz vardı, beni bu süre dolmadan işten çıkardınız, o halde ileriye dönük ücret alacaklarım muaccel olmuştur, ödeyin" şeklindeki bir yaklaşım doğru değildir.
Bu yaklaşım BK 325 gereğidir.

Alıntı:

Ayrıca, iş güvencesi hükümlerinden yararlanabilmek için en az altı aylık işçilik kıdemine sahip olmak koşulu aranmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir dava açma hakkına sahip değilsiniz. Bu konu hakkında sitemizde yayınlanmış olan linkini sunduğum makaleyi inceleyebilirsiniz. Saygılarımla..
Ayrıca, iş güvencesinden yararlanmak için, BELİRSİZ süreli iş sözleşmesiyle çalışmak gerekir.

Saygılar,