Konu: Maddi Hata
Mesajı Okuyun
Old 16-11-2009, 10:04   #12
Av.Elkan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Derya DEMİR
Faturalar oldukça fazla olduğundan borçluya tebliğ edilmedi! Ayrıca maddi hata olduğu konusunda sizinle hem fikirim? İtirazın iptali davası açılmasaydı eğer sorun yoktu bana göre. Bir dilekçe ile düzeltilebilirdi! Asıl sorun şu itirazın iptali davasına bakan mahkeme icra dosyasında yapılan maddi hatayı düzeltip yargılamaya öyle mi devam eder?

Sayın Şenel Deligöz'ün
Alıntı:
Yazan Av.Şenel DELİGÖZ
Hatayı düzeltmesine gerek yok ki.Siz itirazın iptalini istediğinize göre, Mahkeme itirazın iptaline ve takibin devamğına karar verdiği taktirde sorun kalmayacaktır. Maddi hatanın düzeltilmesinin pratik bir faydası yoktur.
görüşüne katılıyorum.

Dava itirazın iptali davası olduğuna göre, icra takibinde takip gerekçesine yazılan fatura tarihinin ayrıca düzeltilmesine gerek yok. Mahkeme zaten bunun maddi bir hata olduğunudeğerlendirir ise; itirazın iptali ve takibin devamına karar verecektir. O saatten sonra artık takip kaldığı yerden devam edeceğine göre icrada yapılan maddi hatanın düzeltilmesinin pratik bir faydası yoktur. Davalı tarafın dilekçesine vereceğiniz cevapta bu hususu açıklayıp takipte fatura tarihi yazılırken maddi hata yapıldığını, faturanın seri numarası ve miktarının doğru yazılmış olması ve fatura örneklerinin de dosyaya ibraz edilmiş olması karşısında hatanın açık bir maddi hata olduğunu açıklayarak yargılama ve bilirkişi incelemesinde bu hususa dikkat edilmesini tale edin. Kanımca bir sorun kalmayacaktır. Mahkemenin de bu aşamada ayrıca bir karar vermesine gerek olmadı düşüncesindeyim. Muhtemelen bilirkişi inclemesi ve raporunda bu durum dikkate alınacak ve asıl kararın gerekçesinde yer alabilecektir.

iyi çalışmalar