Mesajı Okuyun
Old 11-11-2009, 11:42   #1
MBU

 
Varsayılan Bir Gayrimenkulün birden fazla kişiye satılmış olması?

Öneclikle iyi çalışmalar diliyorum.

Müvekkil serbest çalışan bir emekçi. Dişinden tırnağından arttırdığı ve yıllardır biriktirdiği para ile sabit bir geliri olsun istiyor ve kat karşılığı müteaahide verilmiş bir inşaatın, aynı zamanda hacı olan gayri resmi ortağından küçük bir dükkanı adi bir sözleşme ile şahitlerinde imzasıyla 2 sene önce inşaat temel haldeyken satın alıyor. Bu süre içerisinde dükkana çeşitli masraflar yaptırıyor camekan vs. gibi

Fakat 2 sene zarfında inşaat sektöründeki atılımında etkisiyle söz konusu gayrimenkul değerleniyor ve fiyatı müvekkilin ödediği rakamın neredeyse 2 katına çıkıyor. müvekkilin güvendiği arsa sahibi diğer ortaklarıyla birlikte kararlaştırarak söz konusu binanın altındaki tüm dükkanları dahada iyi fiyat vermesi sebebiyle bir başkasına satıyorlar ve tapuyuda veriyorlar.
Satın alan kişinin müvekkile yapılan bu satıştan haberi var.Bunla iligili elimizde belgede var. Hatta müvekkil ile görüşüyorlar birkaç kez ve müvekkilin sorununu çözeceğini vaad ediyor. Zaten dükkana camekan vs. yapılmış kendini belli ediyor.

Söz konusu olayda müvekkilin tapu iptal ve tescil davasından sonuç alma şansı varmıdır? Yoksa satıcı ve sonraki alıcının kötü niyeti korunacakmıdır?