Mesajı Okuyun
Old 04-11-2009, 20:33   #2
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.naim
selamlar,
bir arkadaşım 2 yıldır çalışmakta olduğu işyerinde akşam iş ıkışı insan kaynakları servisinden çağrılmış ve kendisi ile çalışmak istemediğini, verilen görevleri hakkıyla yerine getirmediğini beyan ederek kendisi ile çalışmak istemediklerini v bir kağıdı imzalamaları istenilmiş, müvekkilimde o anki psikolojiyle (keşke imzalamasaydı) imzalamış, imzalad lge aynen şöyle: "... TARİHİNDEN ... tarihine kadar çalışmakta olduğum işimden çalışma koşullarının uygulanmaması nedeniyle iş kanununun 24/2 f maddesi uyarınca haklı olarak fesediyorum, tazminatlarımın tarafıma ödenmesini talep ediyorum" işverende tazminatlarının ödeneceğini söylemiş ve kendisine çalışma belgesi verilmiş. Çalışma belgesinde işten ayrılma nedeni İş Kanununun 24/2 f maddesine göre belirtilmiş.
Nitekim daha sonra müvekkilimin hesabına kıdem tazminatı yatırılmış. İhbar tazminatıda yatırıcakmış,
Hal böyle iken kendi isteğile ayrılan işçiye (haklı nedenle ayrılan yada istifa eden) ihbar tazminatı ödenmez hükmü var.
İşverenin müvekkilimin hesabına ihbar tazminaını yatırması işverenin fesih iradesini gösterirmi?
müvekkilim 2 yılı aşkın süredir aynı işyerinde çalışmakta işini severek yapmakta ve çalışma koşullarından herhangi bir şikayeti olmamaktadır.
yani müvekkilimin fesih iradesi yok,
Açacğımız işe iade davasında sonuç ne olur acaba? tanıkla aslında işveren arafından işten çıkartıldığını ispatayabilirmiyiz?Biraz uzun oldu ama tereddüte mahal bırakmak istemedim açıkçası
değerli görüş ve yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim...

Tanıkla ispat edebilirsiniz, ihbar tazminatı ödenmiş olması da lehinize bir durum. Bir de eğer müvekkiliniz (Gerçi sorunun başında arkadaşınızdı ) halen işsizse ve aldığı ücrete muhtaçsa, "hayatın olağan akışına uygun olmama" sebebiyle de işçinin feshine itibar edilmeyebilir.

Ama yine de dediğiniz gibi, keşke imzalamasaymış.

Saygılar,