Mesajı Okuyun
Old 04-11-2009, 13:26   #3
Adalet34

 
Varsayılan

Sayın zeytin cevabınız için ço teşekkür ederim.

Sorduğunuz sorulara cevap vereyim.

Torunun muvazaa iddiası yoktur. Sadece nüfus kaydında görünmüyorum ancak ben de asıl miras bırakan dedenin torunuyum ve mirasta hakkım var iddiasında.

Evet torunun babası da kendisi de hiçbir zaman Türk vatandaşı olmamış.

Mütekabiliyet durumunu araştıracağım. Torun Bosna vatandaşı.

Yeni edindiğim bir bilgiye göre gayrimekul bir arsa ve asıl muris dede öldükten sonra Türkiye'deki Türk vatandaşı çocukları olan mirasçılar kat karşılığı inşaat yaptırmışlar. İnşaat yapılmadan önce yurtdışındaki torunun o zaman sağ olan babasına yani yutdışındaki kardeşlerine durum bildirilmiş ve benim o gayrimekulle ilgili bir talebim olmaz yerim yurdum ayrı nasıl istiyorsanız öyle yapın cevabı alınmış. Ancak bu konuda herhangi bir yazılı belge yok sadece şifahi olarak görüşülmüş. Bu cevabı veren babanın oğlu yani torun şimdi o kat karşılığı yapılmış olan gayrimekullerde hak iddia ediyor. Tapuların iptalini kendisinin mirasçı olarak tespitini ve ecrimisil talep ediyor.

Bir de böyle bir durumda sürelerle ilgili dikkat edilmesi gereken bir husus varmıdır? Zamanaşımı nedeniyle davayı reddetrirmek gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Muris dede 1999'da, davacı torunun babası ise 2008'de vefat etmiş.