Mesajı Okuyun
Old 04-11-2009, 11:13   #7
SUCCEED

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.S.Karaca
Kira ödeme zamanı gelmeden kira parasının talep edildiği takibe yapılan itirazın iptali davası reddedilmiş ve red kararı kesinleşmiş ise , aynı dönem kira alacağına ilişkin olarak derdest bir takip veya dava yoktur. Bu nedenle, aynı dönem kira alacağının (bu süreçte dönem kirası parasının ödeme zamanı da geçtiğinden) yeni bir takiple istenmesinin mümkün olduğunu düşünüyor, Sayın ERGİN ve Sayın Avsibel'in görüşüne katılıyorum.

Takibi açmak üzere iken aklıma takılan ve takibi açmaktan alıkoyan bir husus var. İlk takip 1 sene önce açılmıştı. Kiracı 2008 Eylül ayı taksidini eksik ifa etmiş ve Ekim ayı taksidini ödememiş idi. Ödenmeyen aylar ve sözleşmedeki şart gereği kira sözleşmesinin bitim tarihine kadar olan bedeli takibe konu etmiştik.
Hukuken sona ermiş bir sözleşme yok çünkü sözleşmede Noterden ya da iadeli taahhütlü mektup ile sözleşmenin feshedileceğinin karşı tarafa en geç 1 ay evvel bildirileceğine dair bir şart gertirilmiş ve bu şarta uymadan kiracı fiili tahliye yapmış.
Takibi aynı aylara ilişkin açtığım takdirde hukuken sona eren bir sözleşme olmadığı için
a) Bugüne kadarki kira bedellerini de ilave ederek mi talep etmeliyim(yani 2008 yılı Eylül ekim Kasım Aralık 2009 yılı Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs ve fiili tahliye yapılmadığı için 2010 yılı Ocak....Mayıs arasındaki kira bedelleri)
b) yoksa sadece geçtimiz dönem sonuna kadarki kira bedellerine dair takip başlatsam bir sorunla karşılaşır mıyım? (yani 2008 yılı eylül ayı ....tl eksik yatırılan Ekim Kasım Aalık 2009 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs ayları kira bedelleri)