Mesajı Okuyun
Old 04-11-2009, 09:39   #1
lethe

 
Varsayılan Hayvan Satımına İlişkin Hukuki Bir İltilaf

A adlı şahıs sahibi olduğu 33 adet büyükbaş hayvanı batı illlerinde satması için B adlı şahsa veriyor. Teminat olarakda bir senet alıyor. Fakat B kötü niyetli çıkıyor. Memleketine geldiğinde hayvanları bir kısmını borçlu olduğu şahısları borcuna mahsup edilmek şartıyla veriyor. Bir kısmını amcasına ait olan ahırda saklıyor. A defalarca B yi aramasına rağmen ulaşamıyor. B nin memleketine geliyor ve durumu öğreniyor. B nin başından beri borca batık bir şahıs olduğunu öğreniyor.

Hayvanlar halen A nin mülkiyetinde. Küpe numaralarından sahip o gözüküyor. A tarim ilçe müdürlüğünden aldığı kendisine ait hayvanların küpe numaraları ile gizlice aratıyor. Ve hayvanların büyük bir kısmının bulunduğu ahırları saptıyor. Ahır sahipleri üçüncü şahıs.

Bu durumda nasıl bir yol izlenmesi daha mantıklı olur zira kurban bayramına çok az bir zaman kaldı. tahminen hayvanların çoğu kurbanda satılmış olacak. Mülkiyet hakkına yönelik bir davada ihtiyati tedbir talebini mahkeme nasıl değerlendirecektir. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların vereceği bilgiler için teşekkür ederim.