Mesajı Okuyun
Old 01-11-2009, 17:09   #82
H.Bülent Güvençalan

 
Varsayılan Avukata saldırı serbest

Alıntı:
Yazan Av.S.B.Akyüz
Denizli Barosu avukatlarından Emine Devrim Topal (33), Çamlık Mahallesi’nde annesinin evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Topal’a kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi yedi el ateş ederek kaçtı. Mermilerden üçü bacaklarına isabet eden Topal, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganın Topal’ı işyerinden çıktıktan sonra takip ettiği anlaşıldı. Azmettirici olduğu iddia edilen ismi açıklanmayan bir kişi de gözaltına alındı.
Tedavisi süren Topal, kendisine silahlı saldırıda bulunan kişiyi görse tanıyabileceğini belirterek, “Genç birisiydi” dedi. Saldırganın kendisine gözdağı vermek istediğini ileri süren Topal, “Kabul etmediğim davalarla ilgili olabilir. Daha önce herhangi bir tehdit almadım” diye konuştu.
Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, saldırının hangi amaçla yapıldığının henüz belli olmadığını belirterek, “Birisi sanki mesaj verir gibi ayaklarına ateş etmiş. Sağlık durumu iyi. Biz, insan hakları savunucusuyuz. Böyle olaylara taviz veremeyiz. Şahsi bir konu mu, yoksa mesleki bir durum mu araştırılıyor. Henüz belli değil” dedi.
Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ege/

Barolar Birliği saldırı üzerine sitesinde matbu basın açıklamasını yapmıştır. Zaten her saldırıda sadece avukatın isim bilgilerini değiştiriyorlar.Meslektaşlarımız kesin çetelerle işi vardır diye vurulan avukatı suçlamışlardır. Ama Tanrıya şükür sayın Başkanım Adil Bey " İnsan hakları savunucu" olduğumuzu beyan etmiş..Ya bir de olmasaydık...Bu arada Avukata vurmak sevapmış cübbeli hoca açıklamış....