Mesajı Okuyun
Old 01-11-2009, 17:00   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Bir dava açıp açmama konusunda karar tamamen size aittir.Dava açmaya karar verdiğinizde koşulları varsa nafaka ve tazminat isteyebilirsiniz.

Maddi tazminat için karşı tarafın kusurlu olduğunu,kendinizin kusursuz veya daha az kusurlu olduğunuzu ve boşanma sebebi ile mevcut ve beklenen maddi haklarınızda kayba uğradığınızı ispatlamak durumundasınız.Eşit kusurda tazminat kararı verilmemektedir.

Manevi tazmimat için de kişilik haklarınıza yapılan saldırıyı kanıtlamanız gerekmektedir.

Dava süresince sizin ve çocuğunuz için tedbir nafakası talep edebilirsiniz.Boşanmaya karar verildiğinde velayeti size verilmiş ise çocuk için iştirak nafakası ve kendiniz için yoksulluk nafakası talep edebilirsiniz.

Yaşı küçük çocuğun veletinin size verilmesi beklenir ise de son kararın uzman görüşü,çocuğun yüksek menfaatleri de dikkate alınarak hakim tarafından verileceğını hatırlatırız.

Veleyet sahibi olmayan kişi her zaman velayetin değiştirilmesi için dava hakkına sahiptir.Açılan davada haklı sebepler ispatlanamazsa dava reddedilir.

Her aşamada bir avukattan doğrudan hukuki destek almanızı,mali durumunuz elverişli değilse baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.