Mesajı Okuyun
Old 31-10-2009, 11:14   #10
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan bertali
Bahsetiğim olayda, Tapudaki bir kısım takyidat sahiplerine kıymet takdiri raporu tebliğ edilmiş ve kesinleşmiştir. Daha sonra satış kararı verilmiştir. Ancak tapudan gelen son durum üç ay öncesine ait olduğu için bir kez daha son durum sorulmuş ve ek hacizler ortaya çıkmıştır. Satış tarihine bir ay kadar süre kalmıştır. Sorun bu ek hacizlere yönelik kıymet takdiri raporunun "satış kararı alındığı için" satış ilanı ile birlikte tebliğ edilmesinin mümkün olup olmadığıdır. Mümkün değildir denirse sanırım satış tarihi yenilenecek.

Ben yukarıdaki görüşlerden kıymet takdiri raporunun satış ilanı ile birlikte tebliğ edilmesinin tek başına ihalenin feshi veya satış tarihinin yenilenmesi sebebi olmayacağı kanaatindeyim. Zira kıymet takdiri raporunun tebliğinden maksat ilgililere yasal itiraz hakkının tanınması ile ilgilidir. Satış gününden önce kıymet takdiri raporu kesinleşirse kanuna aykırı herhangi bir durum söz konusu olmaz; satış gerçekleşir; ancak itiraz olursa ve kıymet takdiri raporu itiraza rağmen ihale tarihine kadar kesinleşmeze bu husus ihalenin tek başına feshi sebebi olabilir diye düşünüyorum.

İcra müdürlüğünden; kıymet takdiri raporunun satış kararından sonra ortaya çıkan ilgililere satış kararı ile birlikte tebliğini talep ettim ve dosya incelemeye alındı. Sanırım uygulamayı önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.

Sayın Bertali;

Bu açıklayıcı mesajınız üzerine şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

Satış kararından sonra tapu kaydına haciz koyduran alacaklılara kıymet takdir raporunu tebliğ etmeniz gerekmez.

Sadece ilanı tebliğ etmeniz dahi yeterli olacaktır.

Saygılarımla...