Mesajı Okuyun
Old 28-10-2009, 18:43   #7
Admin

 
Varsayılan

Alıntı:
Ama benim merak ettiğim THS den mahkemelerin bilgi isteyip istemediği...
Bugüne kadar sadece bir kez böyle bir olay yaşadık. Bir Türk Mahkemesi THS'deki bir yazışma ile ilgili bilgi istedi, biz de yardımcı olduk. Burada istenen bilgi meslek sırrı vs konusuyla ilgili değildi, sadece siteye gönderilen ve bir yazarın telif haklarını ihlal ettiği iddia edilen bir mesajın davalı tarafından gönderilip gönderilmediği/gönderim tarihi/okunma sayısı vs. ile ilgili bilgi talebi niteliğindeydi.

Alıntı:
THS nin politikasına gelince bilgi isterse vermek zorundasınız diye biliyorum... Yanlış mıyım...?

Bilgi isteyen makama ve istenen bilginin mahiyetine göre değişir. Her bilgi isteyenle bilgi paylaşımı yapmak zorunluluğumuz yok.

Böyle bir talep gelirse hukuki dayanağını, nedenini, talep eden makamı vs. araştırır buna göre her talep için ayrı bir karar veririz.

Alıntı:
Avukatın sır saklama yükümlülüğünün ihlali olarak bir müvekkil avukatı burada soru sorduğu ve karşı taraf yada yakınları okuduğu için avukatına dava açabilir mi?
Bir avukatın bir yayın platformunda müvekkilinin kimliğini ortaya çıkaracak şekilde soru sormaması gerekir. Elbette bir olayın hukuki yönünü irdeleyebilir ve meslektaşlarınızla da tartışabilirsiniz ancak bunu yaparken müvekkilinizin kimliğinin anlaşılmasını engellemeniz gerekir ki, bu konuya da en azından bizim sitemizde yeterince dikkat ediliyor diye düşünüyorum. THS'nin forum kurallarının 9.maddesi ve Avukat meslektaşlarımız için THS'de de fiilen uygulanan Avukatlık meslek kuralları bir forum mesajında bu doğrultuda bir ihlal olması durumunda forum yöneticilerimizin müdahalesini gerektirecektir.

Ayrıca bu konuda bizim müdahalemiz de çoğu kez gerekli olmayacaktır diye düşünüyorum, meslektaşlarımız elbette bu konudaki sorumluluklarının bilinciyle yazışmaktadırlar ve değil meslektaş soruları alanımız, dikkat ederseniz hukuk haberleri alanımız dahi "isimlerin/markaların kapatıldığı" ve sadece hukuki olgunun tartışıldığı bir formatta yayın yapmaktadır.