Mesajı Okuyun
Old 27-10-2009, 13:42   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşinizin size karşı şiddetli geçimsizlik ve aile birliğinin temelinden sarsılmasına dayalı boşanma davası açma ihtimalini düşündüğümüzde, boşanmaya neden olan olaylarda sizin kusurlu olduğunuzu kanıtlamak zorunda kalacaktır. Siz boşanmayı istemiyor iseniz, davanın reddedilmesi talebinde bulunabilirsiniz.

Evlilik birliğinin kurulamamasında sizin bir kusurunuz yok ise, eşinizin açtığı dava reddedilecektir.

Eğer siz boşanma davası açmayı düşünüyor iseniz de;

Yine boşanmaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu ispatlamanız gerekir. En yakın akrabalarınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz. Mektup, telefon ayrıntıları, mesaj içerikleri..vs. delil olarak kullanabilirsiniz.

Kendiniz için davanın açılması ile birlikte TEDBİR nafakası, boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra ise, YOKSULLUK nafakası olarak devamını isteyebilirsiniz.

Maddi ve manevi olmak üzere iki tür tazminat isteyebilirsiniz.Manevi tazminat, kişilik haklarınızın zarar gördüğünün ispatlanması halinde verilebilecektir. Maddi tazminat ise, boşanma ile mevcut ve beklenen menfaatlerinizin zarar gördüğü için verilebilecektir.

Sayın Katılımcı,

Dava açmaya karar veremeniz ya da tarafınıza karşı dava açılması halinde, mutlaka bir avukatın doğrudan desteğini alınız.

Haklarınızı koruyabilmek ve etkin kullanabilmek için profesyonel destek almalısınız.

Yoksulsanız, hiç bir yerden geliriniz yok ise, bulunduğunuz yer il barosuna ücretsiz avukatlık hizmeti için başvurabilirsiniz.

Saygılarımızla,