Mesajı Okuyun
Old 26-10-2009, 12:17   #11
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Engin Özoğul
Sayın Adli Tip,

Karar için teşekkürler... Hatta böyle güzel kararları mütemadiyen THS forumlarına eklediğiniz için ayrıca teşekkürler...

Yargıtay, altını çizdiğiniz kısımda her ne kadar "tebligat yanı zamada işverende de tereddüt yaratmayacak şekilde açık olacaktır" dese de internet ortamında edinilen bilgiye dayalı başvuruyu geçersiz saymamış. Bildiğim kadarıyla pratikte de "tebliğ şerhi gibi ayrıntıların işverene bilgi olarak verilmesine" gerek olmadığına ilişkin görüş uygulanmaya devam ediyor. Bu nedenle kararı sonucu itibariyle doğru bulduğumu, altı çizilen kısım nedeniyle herhangi bir başvurunun geçersiz sayılmayacağını düşündüğümü bir not olarak bildirmek istedim.

Sayın Engin Özoğul;

Daha önceden tartışıtığımız konuların Yargıtay kararlarını konu olup, daha önceki bilinmezliklerin giderildiğini gördükçe ilgili forumlara eklemeye çalışıyorum. Bu kararların, tartıştığımız konuların çok da farazi olmadığını göstermesini de önemsiyorum.

Karara gelince;

Karar sanki saat 16:50 sıralarında yazılmış. Giriş yazılmış, gerekçe yazılırken birden sonuca geçilmiş gibi...

Sizin de belirtiğiniz gibi, ilk başvuruyu "süresinde olmadığı için geçersiz" saymamış. Öte yandan ikinci başvurunun da süresinde olduğuna karar verilmiş. Kararda, tüm tarihlere yer verilmemiş ama, 10 iş gününden daha uzun bir süre yaratılmış gibi.
İlke kararı denebilecek, daha kapsamlısı yayınlanırsa, onu da ekleriz ileride.

Benim düşünceme göre de, "onama" kararını herhangi bir şekilde öğrenen işçi başvuruda bulunabilmeli.

Saygılar,