Mesajı Okuyun
Old 27-09-2006, 13:40   #5
Tiocfaidh

 
Varsayılan

Sayın Av. Çetin

Sayın Işıl Yılmaz'ın da alıntısında belirttiği Yargıtay içtihatlarına göre internet yoluyla hakaret suçunu işleyen kişiler hakkında yasal takibatın yapılması oldukça zor, zira ülkemizde internet kullanımının çoğunluğu halen internet kafeler aracılığıyla yapılmakta.

Ancak uygulamada sorunlara yol açan bu durmun giderilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Buna göre bir-iki yıl içerisinde internet ortamındaki tartışmalarda(yani forumlarda) kullanıcı adı kullanımı ortadan kaldırılarak kişilerin rumuz yerine gerçek ad ve soyadları ile kaydolmaları istenecek. Üyelerden ayrıca TC kimlik numaraları da istenerek vedikleri isimlerin gerçekle örtüşüp, örtüşmediği araştırılacak. Bunun yanı sıra üyelerin kişisel adresleri ve hatta cep telefonları gibi özel bilgileri de istenebilecek. Bu uygulamaya geçiş maksadı ise geçen sezon oynanan iki İstanbul derbisinde çıkan olaylar sebebiyle İstanbul valisi Muammer Güler'in şahsına bazı taraftar sitelerinde yapılan hakaretler(yani sizin veya benim için gelmiyor bu uygulama).

Son olarak size hakaret edilen sitenin moderatorlerinin ve/veya yöneticisinin art niyetli olarak hakaret içeren mesajları düzeltmemeleri veya silmemeleri durumunda hukuki ve cezai sorumlulukları olduğunu biliyorum. Bu durumda sitede kişisel bilgileri tesbit edilen tek bir moderator bulmanız yeterli olacaktır.

Kısa zamanda adaletin tecelli etmesi dileğiyle, saygılar