Mesajı Okuyun
Old 17-10-2009, 20:54   #1
üye31284

 
Varsayılan

Herkese merhaba, takip ettiğim kadarıyla ortaya çıkan sonuç şu: Aleyhe açılan bir izalei şuyu davasında eşin 652 den yararlanabilmesi için önce aile mahkemesinden aile konutu olduğuna dair tespit talep ediyoruz sonra sulh hukuk mahkemesinde özgüleme davası açıyoruz.

İzalei şuyu davasının ilk celsesinde davanın mk 2, 652 ve 240 gereğince reddedilmesi gerektiğini, aile konutu ve özgüleme davası açmak için tarafımıza önel verilerek davaların bekletici mesele yapılmasını talep ettim.

Davaya cevap dilekçemize cevap vermesi için davacı vekiline süre verildi. Ancak taleplerim hakkında bir karar verilmesi, davacının cevabıma cevap vermesinden sonra taleplerimin değerlendirileceği ara karar da belirtildi ve duruşma tarihinden bir ay öncesine keşif günü verdi... Tabi benim taleplerimle ilgili değil izalei şuyu davası standartı olan keşif....

Benim yapmam gereken her ne olursa olsun ( yanicevaba cevabı ve hakimin önel için vereceği kararı beklemeden )şimdiden aile konutu olduğuna dair bir an evvel tespit davası açmak mı yoksa hakimin taleplerim hakkında önel vermesini beklemek mi? Evet bekletici mesele yapmak zorunda dava açarsam ama dava açmazsam kesin olarak önel verir mi? Önel vermesi talebimi reddetmesi halinde hak kaybımıza sebep olur mu?

Evet bunun temyizi de var ama... Yine de tecrübelerinde olumsuz bir durumla karşılaşan var mı?

Ayrıca davacı vekili sadece "paylaşma konusunda uzlaşılamadığından dolayı ortaklığın giderilmesini" talep etmiş.

Dilekçe bundan ibaret...Cevaba cevap dilekçesinde savunmanın genişletilmesi yasağını aşabilir mi benim cevap dilekçeme cevap verirken dava dilekçesinde belirtmediği olaylara bilgilere dayanabilir mi?

Müvekkilimin başka bir evi veya arsası olması aile konutu olan evin müvekkilime özgülenmesine engel olur mu?

Doyaya gelen tapu, imar durumu ve çapı bilgilerinde dikkat etmem gerekn püf noktalar nelerdir?

Ve izalei şuyu davası gereği yapılan keşifte davalı vekili olarak nelere özen göstermem gerek, ilk defa bir keşfe katılacağım..Her nekadar biz davanın reddedilmesini istesek de yani paylaşıma karşı çıksak da bir ev için ve red talebinde buluna bir vekil olarak bu keşifte lehime olacak bir şeyler olabilir mi?