Mesajı Okuyun
Old 17-10-2009, 00:03   #22
Av. R. Onur ÇINAR

 
Varsayılan

İzmir barosu olarak Staj kredileri burs olsun karşılıksız olsun imza kampanyasında teklif ettiğimiz kanun değişikliği teklifinin en büyük gerekçesi meslek hayatına giren meslektaşların vekaletine baro pulu yapıştırarak tekrar ödemek durumunda bırakıldığından bahsettik.

bir şehir efsanesine göre ise kendisine icra takibi açılıp ödeme emri gönderilen bir avukat, itiraz dilekçesinde baro pulu kullanarak bu meblağın kaynağına gerekli ödemeyi yaptığını dolayısıyla kredi ödemesinin mükerrer ödem olacağını dolayısıyla ödeme yapmayacağını belirtmiştir. Açtığı menfi tespit davasında da aynı yönde iddiada bulunarak borçlu olmadığını ispat etmeye çalışmış ve şu anda yerel mahkemenin davayı kabul etmesi sonucu dosya temyiz yargılamasındaymış. Tabi bunlar kulaktan dolma ama mantıklı bilgiler.

Avukatlık kanununda avukatın kamu kurumlarından bilgi alma hakkı konusunda yapılan değişiklik ile staj kredileri verilmesi yolunda hükümler konulmuştur. AvK Md 2'yi her şekilde kullanıyorsak aynı kanunun bu maddesini de öyle kullanmalıyız.

Avukatlar 3 Lira 75 kuruşluk fon katkı payını bence kendilerine yük görmesinler. Avukat stajyerleri de kendilerinden istenen kredi geri ödemelerini yapmasınlar. Toplu takip ve dava işlerinde vekalet suret harcının yanında 3 Lira 75 Kuruş vekalet pulunu da katıp öyle hesap çıkarsınlar.

Siz belki bizim geçtiğimiz yollardan geçtiniz ve çakılları unuttunuz. Biz bu yollarda çakılların üzerinde çıplak ayaklarla yürüyoruz. Dileğimiz sadaka değil hak. Ne sosyal güvence ne de ücret... Sadece 'Hak'. Bir lira olsun bu da stajyer maaşı densin en azından angarya ihlalinden kurtulsun.

Saygılarımla