Mesajı Okuyun
Old 16-10-2009, 17:01   #20
Admin

 
Varsayılan

Sayın lawyer_721,
Alıntı:
Yazan lawyer_721
üçüncüsü, meselenin meblağ olarak iki kuruşluk olduğunu düşünmüyorum. hem pul yapıştıran avukat açısından (ufak ufak dosya örneği yukarıda verildi), hem de barolar birliğine giden paralar açısından trilyonların döndüğünü düşünüyorum.
dördüncüsü, iki kuruşluk bile olsa vekalet pulunun gerekli olup olmadığı hususunu kendime sorduğumda, tek bir cevabım oluyor:GEREKSİZDİR.
beşincisi, amacına hizmet ettiği yönünde şüphelerim var. yukarıda bir meslektaşımızın dediği gibi; krediler zaten sonradan ödeniyor.
altıncısı, bu haksız bir vergilendirmedir.
yedincisi, eğer ille ödenmesi gerekiyorsa, şekli şemali değiştirilmelidir. ben pul parasını yakışıklı bir şekilde ödemek istiyorum
ve emin olun ki listeyi daha da uzatabilirim.
Takdir edersiniz ki bu başlık altındaki tartışma konumuz baro pullarının gerekli olup olmadığı veya onların parasının ne şekilde nereye harcandığı değil, sadece bir vekalete yapıştırılan baro pulunun ücretinin avukatın mı yoksa müvekkilin mi cebinden çıkacağı. Zira meslektaşımızın sorusu sadece bu hususa ilişkin olduğu gibi, bu konunun bulunduğu forum da "hukuki tartışmalara" değil, "hukuki sorulara" ayrılmış forum alanımız.

THS içinde araştırırsanız baro pullarının gerekli olup olmadığının tartışıldığı oldukça fazla sayıda konu bulabilirsiniz ve bu görüşlerinizi de konu bütünlüğü açısından dilerseniz o başlıklar altında paylaşabilirsiniz.