Mesajı Okuyun
Old 16-10-2009, 08:48   #10
Av.Elkan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Armağan Konyalı
Soruyla ilgisi olmasa da baro pulu düzenlemesi hakkındaki eleştirimi sunmak istiyorum:

- Dolaylı vergiler en adaletsiz vergilerdir. Baro pulu uygulaması da dolaylı vergiye benzemekle avukatlar arasında adaletsizlik yaratmaktadır.

Küçük küçük ve çok sayıda icra işi olan yeni bir avukat pek az kazanmasına karşın pek çok vekaletnameye pek çok pul yapıştırmakta iken şirketlerin danışmanı olan ve kazancı çok yüksek olan bir avukat hiç pul bedeli ödememektedir.

- Pul temin etmek, yapıştırmak, merciin tarafından pulu denetlemek, olmayan pul için süre tanımak gibi işlemler pek çok zaman ve emek kaybına yol açmaktadır. Bu çağda pul uygulaması ilkel kalmaktadır.

- Pul kullanılması pulun maliyeti kadar bir zarar oluşturmaktadır.

- Pulu acele yapıştırmak için sağlığa aykırı ilkel yöntemler kullanılmaktadır.

Özetle daha adil, daha sağılıklı ve daha kolay bir yol bulunması kanısındayım.

Saygılarımla

Sayın Konyalı

Görüşlerinize katılıyorum. Esasen avukat ücreti bankaya yatırılmalı ve ücret yattığına ilişkin dekont dosyaya konmadan dava yürümemelildir. (tabiiki vergi oranlarının düşürülmesi ve avukatların tüm giderlerini de gösterebilmesi koşulu ile)

Bankaya yatan bu ücretlerden yüzde oranı üzerinde bir para kesilerek bu baroların denetiminde bir fona aktarılmalıdır. Bu fon stajyer avukatlar için yardım için kullanılmalı ve bunun yanında baroların belirleyeceği asgari geçim haddi altında para kazanan genç avukatlara bu hadde uluşana kadar yardım edilmelidir. Böylece stajyle avukatlar ve genç avukatların yaşamlarını idame ettirmek için meslek etiğine aykırı iş ve işlemlere karışması da önlenmiş olur.

Tabii ki bunlar için yasal düzenleme yapılması gerekiyor ve bu iş TBB ve büyük barolara düşüyor.