Mesajı Okuyun
Old 14-10-2009, 13:15   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Öncelikle davanızı bir avukat ile takip ederek en doğrusunu yaptığınızı belirtmek isteriz.

Dosyanızı birebir inceleyen ve takip eden meslektaşımızın yargıtay'da duruşmalı inceleme de talep ederek işini ciddiye aldığı ortadadır.Davada iddiada bulunmakla birlikte, iddiayı ispatlayabilmek ayrıca önemlidir.

Yargıtay incelemesi, dosyada delilerin doğru değerlendirilip değerlendirilmediğini ve boşanmaya neden olan olaylarda aslen kimin KUSURLU olduğu kontrol edecektir. Eğer ilk derece mahkemesinin verdiği kararın eksiksiz olduğu belirlenir ise, karar onanacaktır. Bu karara karşı da karar düzeltme isteme hakkınız vardır.

Karar eğer bozulur ise, dosya ilk derece mahkemesine tekrar inceleme ve karar verilmek üzere geri gönderilecektir.

Ayrıca TMK.'nun nafaka ve tazminatlara ilişkin maddeleri de aşağıdaki gibidir.

Madde 175 - Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.

Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.

Madde 174 - Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.

Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.

Hukuki yardım almaya devam ediniz.

Kahdem'e katılımınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.