Mesajı Okuyun
Old 13-10-2009, 10:44   #1
Av.SERDAR YOLOGLU

 
Varsayılan Bosanma, Tanima, Cocugun taninmasi, Nüfus islemleri

Saygideger Meslektaslarim,

Aciliyeti nedeniyle önerilerinizi almak istedigim bir konuyu sizle paylasmak istiyorum.Söyle ki;

Tüm taraflar Türk vatandaşıdır.

Kadın kocasından Almanya`da Ocak 1992 de boşanmıştır.Söz konusu boşanma kararı Mart 1994 te Istanbul Türkiye`de tanınması yapılmıştır. Bununla beraber koca Gaziantep te bir boşanma davası daha açmış ve Eylül 94´te boşanma gerçekleşmiştır.Nüfus kayitlarina Gaziantep`te alinan bu bosanma karari islenmistir. Almanya`daki bosanma karari ve Istanbul`daki tanima karari gözükmemektedir.

Bu arada Kasım 1993 de kadının başka bir erkekten çocuğu olmuştur. Baba çocuğu Alman makamları karşısında kabul etmiştir.Çocuk için türk konsoloslugundan pasaport alınmak istenmiş ancak dogal olarak baba hanesine annesinin eski esinin yazilabilecegini ve çocuğun soyisminin de degisecegi söylenmistir.Bu durumda cocuk Alman makamlari karsisinda oturum vb.sorunlar yasayacaktir.Son olarak Cocugun babasi hala baska bir kadinla evlidir.

Elimdeki tüm belgeler ( Bosanma kararlari, Tanima karari, Dogum Belgesi, Babalik tanima belgesi vs.) düsünüldügünde en hizli ve olumlu bir sonuc almak icin nasil bir yol izleyebilirim?

Simdiden Tesekkürler.

Saygilarimla

Av.Serdar Yologlu