Mesajı Okuyun
Old 12-10-2009, 16:26   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Dava açan iddialarını belirtir ve ispat etmesi beklenir.Davanın ispatlanması durumunda davanın kabulüne karar verilir .Yargılama giderleri ve eğer bir avukatla temsil edilmiş ise yasa gereği hükmedilecek vekalet ücreti de karşı tarafa yükletilir.

Eğer davanın haksız açıldığını düşünüyorsanız delillerinizi bilirererk davanın reddini talep edebilirsiniz.Savunmanızı ispatlamanız durumunda dava reddedilecek ve yargılama giderleri ve eğer avukatla temsil edilmiş iseniz bu kez davacı taraftan bu masrafların ve giderlerin tahsiline karar verilecektir.

Evli bir kişinin evlilik dışı ilişkisi olması ve bu ilişkiden bir de müşterek çocuklarının olması boşanma davasında kusur olarak değerlendirmeye uygun bir durumdur.Hem evlilik dışı ilişki kurarak geçimsizliğe sebep olmak hem de buna dayanarak karşı taraf kusursuz iken boşanma istemek yasaca korunmamaktadır.

Sonuc olarak;yasal süre içinde davaya cevap verme ve eğer boşanma isteniyorsa aynı dava içinde karşı dava )veya bağımsız ayrı bir dava)açma olanaklıdır.Karşı davada (veya ayrı bir davada)kendi gerekçeleriniz ile boşanmaya karar verilmesini ve masrafların karşı tarafa yükletilmesini talep edebilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızda yarar bulunmaktadır.

Barolarda adli yardımda bir gelirin olmasından daha öte elde edilen bu gelirin bir avukata vekalet ücreti vermeye elverişli olup olmadığının değerlendirilmesi gerekir.Elde edilen gelirin zorunlu harcamalar çıktıktan sonra kalanı vekalet ücreti ödemeye yetmiyorsa adli yardımdan yararlanmaz gerektiğini düşünüyorum.

Bu talebiniz reddedilirse itiraz olanağınız bulunmaktadır.