Mesajı Okuyun
Old 10-10-2009, 09:36   #5
msahinparlak

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım, Yücel Kocabaş
vermiş olduğunuz bilgiler ve örnek kararlar için çok teşekkür ederim.
Mahkeme önümüzdeki celeseye kadar 209 TL yargılama gideri ile 575 TL vekalet ücretini depo etmemize karar verdi.
Sizce ben bu parayı yatırmalımıyım
Yoksa öncelikle arar karardan dönülmesi için emsal kararları da ekleyerek talep te mi bulunmalıyım.
yargılama giderleri ise zaten bizim tarafımızdan ödenmiş olduğundan zaten tekrar depo etmemize karar verilmesi bence yanlıştır.
BENCE KANUNUN YORUMU DAVALI TARAFIN ISLAH YOLUNA GİTMESİ HALİNDE YARGILAMA GİDERLERİNİN DEPO EDİLMESİDİR. ÇÜNKÜ O ZAMANA KADAR TÜM GİDERLERİ DAVACI TARAF YAPMIŞ OLMAKTADIR.
!!! DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİ DE ISLAH İLE BEDELİN ARTTIRILMASIDIR. BU HALDE KISMİ ISLAH YAPILMIŞ OLMAKTA VE O AŞAMAYA KADAR YAPILMIŞ OLAN USULÜ İŞLEMLER ISLAHTAN SONRA DA GEÇERLİDİR. YANİ DAVADA GELİNEN AŞAMAYA KADAR OLAN KARŞI TARAFIN ZARARLARINI DEPO ETMEK GEREKİRKEN, TALEBİN ARTTIRILMIŞ OLMASI HALİNDE DAVALI TARAFA BİR VEKALET ÜCRETİNİN ÇIKIP ÇIKMAYACAĞI KESİN DEĞİLKEN BÖYLE BİR KARAR VERİLMİŞ OLMASI HAKİMİN REYİNİ AÇIKLAMIŞ OLMASI ANLAMINA GELEBİLİR Mİ?
"BU HALDE NE YAPMALIYIM? 9 TANE DOSYA VAR, ALACAĞIMIZ DA TEMİNATA BAĞLANMIŞ OLDUĞUNDAN KARARIN LEYHİMİZE ÇIKMASI HALİNDE TAHSİLATTA SORUN OLMAYACAKTIR, TABİ Kİ İKİ DAVALI İÇİN MÜTESELSİL SORUMLULUK KARARI ÇIKARSA, KARTAL 4. İŞ MAHKEMESİNDE GÖRÜLEN DAVALARIMIZDA BU TÜR BİR SORUN YAŞAMADIK VE DAVAMIZI KISMEN KABUL EDEN MAHKEME,HER İKİ DAVALI ŞİRKET ALEYHİNE MÜTESELSİL SORUMLULUK KARARI VERDİ"
SAYIN MESLEKTAŞIM TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM, BU KONUDA BAŞKA BİR YORUMU OLAN ARKADAŞLARI BEKLİYORUM.
SELAMLAR SAYGILAR...