Mesajı Okuyun
Old 09-10-2009, 17:54   #1
msahinparlak

 
Önemli Islah, İş Mahkemesinde Davacı tarafın ıslahı

Merhaba, Sayın Meslektaşlarım,
İş Mahkemesinde kıdem ve ihbar tazminatı alacağı için açmış olduğum davada, bilirkişi raporuna göre davayı ıslah ettim, aynı gün ıslah harcını yatırdım. Islah dilekçesi bir önceki celsede davalı tarafa tebliğ edildi. Davalı Şirket vekili ısrarla, ıslah dilekçesi ile birlikte tüm yargılama giderlerinin Mahkeme deposuna yatırılmasını talep etti. HUMK 86. maddesine göre davasını "ıslah eden taraf bu tarihe kadar olan dava masrafiyle diğer taraf için - takdir olunacak zarar ve ziyanı davada mahküm olmuş gibi derhal mahkeme veznesine vermeğe mecburdur. Aksi halde ıslah yapılmamış addolunur." Mahkeme de davayı bitirmek yerine, her bir dosya için 209 TL yargılama gideri ile 575 TL vekalet ücretinin gelecek celseye kadar davacı tarafından mahkeme veznesine yatırılımasını aksi halde ıslahın yapılmamış sayılacağına karar verdi.
sormak istediğim soruları aşağıda maddeler halinde sıralayacağım, bu konuda elinde Yargıtay Kararı olan Meslaktaşlarım lütfen bana gönderebilirmisiniz. ayrıca fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum
1- Davalı taraf dosyada şu ana kadar hiçbir masraf yapmadı, dolayısıyla zarar ve ziyanı da oluşmadı, yatırılması istenen yargılama gideri de bizim tarafımızdan zaten karşılanmış, acaba 209 Tl olan yargılama giderini neden tekrar depo etmemizi istediler.
2- Dava devam etmekte olduğu halde davalı taraf lehine 575 TL vekalet ücretini depo etmemize yönelik Mahkemenin kararı doğru mudur.
3- Vekalet ücretini de depo etme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz.
4- Sizce Mahkeme bu şekilde karar vermekle davamızı kabul edecek, red mi edecektir. Bilirkişi raporları ve dosyadaki tüm deliller lehimizdir. Ayrıca dosyada davalı tarafın teminat mektubu bulunmaktadır. Acaba dava nasıl sonuçlanacaktır da Hakim böyle bir karar vermiş oldu.

Lütfen arkadaşlar bu konu ile ilgili, yani ıslah durumunda nelerin yatırılıacağı, bunların nelerden ibaret olduğu, tüm masrafları zaten karşılayan tarafın tekrar yargılama giderlerini depo edip etmeyeceği, davayı ıslahla arttırdığımız halde davalı taraf lehine vekalet ücretinin de depo edilmesinin istenmesinin hukuki olup olmadığı ile ilgili, görüşlerinizi, varsa elinizde olumlu leyhe veya aleyhe yargıtay kararı gönderebilirseniz minnettar kalırım.
foruma yazabilir ve mail de gönderebilirsiniz.
selam ve saygı ile
msahinparlak@hotmail.com