Mesajı Okuyun
Old 09-10-2009, 14:38   #4
tudaa

 
Varsayılan edinilmiş mala yapılan katkı

Sizin açılabilir demiş olduğunuz dava kişisel mala yapılan katkıdır. Mal rejiminin tasfiyesi davasında, edinilmiş mallar herhangi bir katkı olup olmadığı dikkate alınmayarak 01.01.2002 tarihinden sonra edinilen taşınır taşınmaz mal için mal rejiminin tasfiyesi davası açılacak, yapılan katkının önemi yok.

01.01.2002 tarihinden önce edinilen bir mal var ise ve eşlerden birisinin üzerine olan taşınır yada taşınmaz mal var ise nu takdirde, edinilen bu mal, kimin üstünde ise ona aittir ancak tabiki diğer eş bu mala yaptığı katkı doğrultusunda o taşınmazın değerinden kendine pay isteyecektir. Kaldı ki o da edinme anındaki ya da dava tarihi itibariyle değil, tasfiye sırasındaki değeri ile bu davaya konu edilir.

Eşlerden birisinin kişisel malvarlığından olan bir mala diğer eş tarafından yapılan karşılıksız bir değer kazandırma söz konusu ise bu takdirde evet bu mal eşimin ancak ben bu evin içine dışına izolasyon kaplattım, babamın bana verdiği parayı bu ev içinb kullandımı anlatmanız gerekir.Bu davanın nitelendirilmesi kişisel mala yapılan katkıdır.