Mesajı Okuyun
Old 06-10-2009, 15:50   #9
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan schumi48
Sayın Suat Bey;

1- Belge iki tarafça imzalanmış bir belge.
2- Anlaşma senedi adı altında bir belge imzalanmıştır. Sözleşmede "12 ada 4 parseldeki hissemi veriyorum. ileride tapu kendime verilmediği takdirde 50 nolu senet işleme konulacaktır." belirtilmektedir.
3- Davacının dava açma gerekçesi ise taşınmaz hisseli bir taşınmaz ve ortaklığın giderilmesi davası açılmış. ihale yolu ile satışta tek kişi girsin ihaleye harcı falan yüksek olmasın demişler. ancak bizim müvekkil bunları kabul etmiyor. tek kişi girmiş ihaleye ve yeri almış. şimdi de davacı taraf anlaşma senedini ortaya koyarak yerini istiyor. fakat anlaşma senedi imzalandıktan sonra taraflar yine anlaşamamış ve anlaşma senedi geçerliliğni yitirmiş. dava gerekçeleri bunlar.
4- Menfi tespit davasında ise bizim iddiamız icra takibine konu olan senedin herhangi bir nakit para alış verişi neticesinde oluşmadığı bunun bahse konu olan anlaşma senedine bağlı olarak teminat niteliğinde düzenlenmiş bir senet olduğunu ve anlaşma senedinin de şartlarının yerine getirilmediğinden ve senedin kayıtsız şartsız borç ihtiva etmesi gerektirdiğidir. karşı taraf ise davanın haksız olduğunu ve böyle bir anlaşma senedine imza atmadığı belirtti.

Kusura bakmayın cümlelerde düşüklükler oldu ise. Gelen ve telefonlardan yarım yarım yazabildim.

Saygılar...

Ben bu yazdıklarınızdan da pek fazla bir şey anlamadım.

Alıntı:
"12 ada 4 parseldeki hissemi veriyorum. ileride tapu kendime verilmediği takdirde 50 nolu senet işleme konulacaktır."

Neyin karşılığında hisse devri vaad ediliyor?