Mesajı Okuyun
Old 19-09-2006, 22:49   #4
yargıç isa

 
Kitap .......

insanlara türkçeyi tam manasıyla öğretmeden önce avrupa birliği adına yabancı dili öğretmeye çalışıyolar, kendi dilimiz elden gidiyor; türkiye deki avukatların daha türkiye için hazır olup olmadığı tartışmalıyken avrupa birliğine hazır olup olmaması tartışılırsa bu da elden gider.

Çok iyi yabancı dil, yurt dışında dava açma, davaları iyi takip edebilme gibi şeylerin her hukukçunun bimesini istemek biraz acımasızlık olur. Bu tip olaylara bakacak olan hukukçukar ayrıyetten yetişsin. Bunların yetişmesi için hukukçuların değil , devletin hazır olması gerekir. Yani Devlet hazır olunca hukukçularda hazır olmuş olacaktır.

Hiç yabancı dili olmayan, yurt dışında nasıl dava açılır, usulu nedir, takibi nasıl yapılır bilmeyipte; işinde bir numara olan, olaylara hakim, takibini iyi yapan, hakkını vererek konuşan, konuşunca insanları ağzına baktıran, olayların üstesinden mükemmel bir şekilde gelebilen avukatlar yok mu? Öncelikle bize böyle hukuçular lazım. Sonrası için her konuda olduğu gibi siyasiler birşeyler düşünecektir elbet.