Mesajı Okuyun
Old 29-09-2009, 20:40   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan filizsongur
Kira sözleşmesindeki adres ile fiili durum uyşmuyor.B.K 260 a göre doğru adres bilgisine muhtardan ulaşarak tebligat yaptık.Şimdi bu kira sözleşmesine dayanarak tahliye talep edeceğim.Sözleşmedeki adresin farklı olması ( fiilen öyle bir adres yok ya da eksik ) tahliye davasını etkiler mi ?

Kira tahliye davaları, kontratta hangi adres yazılı olursa olsun HUMK. '9. maddesi uyarınca kural olarak Davalının ikametgahı mahkemesinde açılır. Sözleşme sözkonusu olduğu için HUMK.10'a göre de yetkili mahkemeyi belirleyebilirsiniz. Kontrattaki adresin farklı olması davayı etkilemez.
Alıntı:
İKİNCİ KISIM : SALAHİYET

Madde 9 - (Değişik madde: 30/04/1973 - 1711/1 md.)

Her dava, kanunda aksine hüküm bulunmadıkça açıldığı tarihte davalının Türk Kanunu Medenisi gereğince ikametgahı sayılan yer mahkemesinde görülür.

Davalının ikametgahı belli değilse, davaya Türkiye'de son defa oturduğu yer mahkemesinde bakılır. Davalı birden fazla ise, dava bunlardan birinin ikametgahı mahkemesinde açılır. Şu kadar ki, kanunda dava sebebine göre davalıların tamamı hakkında ortak yetkiyi taşıyan bir mahkeme belli edilmiş ise, davaya o mahkemede bakılır. Ancak davanın, sırf davalılardan birini kendi mahkemesinden başka bir mahkemeye getirmek amacıyla açıldığı belirtiler veya başka delillerle anlaşılırsa mahkeme onun hakkındaki davayı ayırarak yetkisizlik kararı verir.

Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, davacının ikametgahı veya eşlerin davadan evvel son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

Madde 10 - Dava, mukavelenin icra olunacağı veyahut müddeaaleyh veya vekili dava zamanında orada bulunmak şartiyle akdin vuku bulduğu mahal mahkemesinde de bakılabilir.