Mesajı Okuyun
Old 25-09-2009, 15:40   #1
parézer

 
Olumsuz PaylaŞma Davasi...

merhabalar

müvekkillerin babasının bir başkası ile % 50 oranında paydaş olduğu iki adet arsası var ve bu arsalar üzerinde de işyerleri mevcut.Müvekkillerin babası vefat etmiş ancak henüz tapu kayıtlarını kendi adlarına intikal ettirmemişler.
Uzun yıllardır taşınmazlar iki paydaş arasında kullanılmakta, ancak herkesin işyeri ve arsa bölümü belli.Yani bir nevi rızai taksim söz konusu.
Şimdi diğer paydaş müvekkillerin murisine ait olan kısımda bulunan ( tapuda ikisine ait) taşınmazı kullanmakta, hiç bir kira da ödememektedir.

*Mirasçılar ortaklığın giderilmesi davasını açmak için tapu kaydını kendi adlarına intikal ettirmek zorundalar mı? İntikal ettirdikten mirasçılar kendi paylarının ayrılmasını istemeden sadece diğer paydaşın payı bakımından ortaklığın giderilmesini talep edebilirler mi?
*Ortaklığın giderilmesi davası sonuçlanmadan diğer paydaşın taşınmazı kullanması nasıl engellenir, kullanımı karşılığında bir hak talepedebilir miyiz?
*Paydaş müvekkillerin olurunu almadan arsa üzerindeki taşımazlardan birini kiraya vermiş ve kirayı da kendisi almaktadır.Mirasçılar bu kiracının tahliyesini talep edebilirler mi?

Sorular uzun oldu. Şimdiden teşekkürler
İyi çalışmalar......