Mesajı Okuyun
Old 15-09-2009, 12:25   #7
Hak ve Nisfet

 
Varsayılan

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu durumda yapılması gereken, bedelsizliğe dayalı menfi tespit davası açarak ihtiyati tedbir talep etmek. Peki bunun muhtemel sonuçları neler olabilir, bu konuda da görüşlerinize ihtiyacım var. Mesela;
1-Çeklerin vadesi geldiğinde karşı taraf -kötüniyetli değilse eğer- icra takibine girişmeyebilir. Bu durumda açtığımız MTD ve yatırılan teminatın akıbeti ne olur?
2-Sözkonusu çekler başkalarına ciro edilmiş olabilir.Bu durumda çeklerin vadeleri geldiğinde yetkili hamiller tarafından yapılacak muhtemel icra takiplerine karşı da, açtığımız MTD ile alınacak tedbir kararı bize bir koruma sağlar fakat çeklerin karşılığı olmaması durumunda işin ceza boyutu ne olacaktır?
3-Müvekkil ile karşı taraf arasında yapılan protokolde ifa tarihi yazılmamış. Sadece sipariş edilen mallar ve bunun karşılığında ödenecek çeklerin dökümü var.(Müvekkil bu siparişi firmanın internet sitesindeki bir kampanyadan yararlanmak suretiyle vermiş ve o kampanya dahilindeki teslimatların 8.ayda yapılması gerekiyormuş) Bu durumda karşı tarafa öncelikle bir ihtar çekmek gerekecek, bu ihtarın içeriği konusunda yardımcı olur musunuz, yani verilen sürede edim ifa edilmezse MTD açılacağını belirtmemize gerek var mı, yoksa daha genel bir ihtar mı olmalı?