Mesajı Okuyun
Old 07-09-2009, 12:39   #4
Av.Fatih KISA

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım,
Haklı olmanızdan daha önemli olanı haklı olduğunuzu kanıtlayacak durumda olmanızdır. Mesajınızdan anlaşıldığı kadarıyla 5-6 yıldır bu kişinin vekilliğini yapıyorsunuz ve aranızda yaptığınız işlere ilişkin vekalet ücret sözleşmesi yok. Bu durumda genel ilke hukuki hizmetin tamamlandığı zaman vekalet ücretine hak kazanacağınızdır. Anlattığınız kadarıyla ancak bitirdiğiniz dava dosyaları ve icra takipleri için vekalet ücreti talep etme hakkınız vardır.

Ancak, aranızda vekalet ücret sözleşmesi yok, ancak vekileden kimse, vekillik görevinizi yasalara ve meslek kurallarına uygun olarak yapmanız için dosyalardaki işlemler için gerekli belge, bilgi, avans, masraf vs karşılamıyorsa; bu durumu bir ihtarname ile bildirin, eğer ihtarnamenize rağmen gerekli işlemleri yapmıyor, taleplerinizi karşılamıyorsa bu kez bu ihtardaki hususları gerekçe gösterebilir; avukatlık görevinizi kendisinin kusuru yüzünden gereği gibi yapamadığınızı, dava ve takiplerde istenen sonucun alınamamasında işverenin kusuru bulunduğunu, bu şartlarda vekillik görevinizi yerine getiremeyeceğinizi belirterek istifa edebilirsiniz. Böyle bir durumda istifa kesinlikle haklı bir istifadır ve takip ettiğiniz dosyalardan dolayı da vekalet ücretine hak kazanırsınız.

-Mail yoluyla yaptığınız bildirim yararlı ancak tek başına amaca ulaşmaya elverişli bir araç değildir.Fakat ihtarnamenizde bu mailden bahsetmeniz yerinde olur.
-Maildeki taleplerinize karşı çıkmaması kabul ettiği anlamına gelmez.
- İstifa beyanınızın işverene ulaşmasınan sonra 15 gün geçmekle iş sahibi adına hiçbir işlem yapma yetkiniz kalmaz.Bu nedenle dosyalardan ayrıca istifa beyanı verip vermemeniz Size kalmış. Bilgi mahiyetinde istifa ettiğinize dair ihtarın bir örneğini dosyalara koymanız yerinde olur.
-Takip ettiğiniz bazı dosyaların düştüğünü söylemişsiniz.Bunun nedenini yazmamışsınız ama kötüniyetli bir müvekkil Sizi bu konuda sıkıştırabilir.