Mesajı Okuyun
Old 07-09-2009, 10:58   #1
Av. Gnc

 
Önemli ACİL! İşleyecek nafaka için takip

Birikmiş nafaka ve devam eden aylar için yapılan ilamlı bir icra takibinde, işleyecek nafakalar için borçlunun maaşına haciz konulmasını talep ettik.
İcra müdürlüğü ilk önce talebi kabul etti. Maaş haciz müzekkeresi yazıldı.Kurumdan cevap geldi. Her ayın onbeşinde kesilip gönderilecek diye.
Sonra durumdan haberi olan borçlu icra dairesine gelip maaşı kesilmeden o ayki nafakayı dosyaya yatırdı ve ben maaşımdan kesinti yaptırmam, bankaya öderim gibi ufak çaplı bir fırtına estirdi.
Sonra icra müdürü borçlunun maaşındaki haczi, işleyecek nafakaların muaccel bir borç olmadığı gerekçesiyle kaldırdı. İcra müdürüne göre ancak ödenmeyen aylar için maaş haczi yapılabilirmiş. İşleyecek nafaka için maaş haczi yapılamazmış. Yani bu mantıkla her ay maaş haciz müzekkeresi göndermem gerekecek.
Daha önce hiç bir icra dairesinde böyle bir olay başıma gelmedi. Defalarca maaş haczi yaptım. Bu nedenle kafam karıştı biraz. Şikayette bulunmayı düşünüyorum. Sizce icra müdürünün yaptığı işlem doğru mu? Yasal dayanağı nedir?