Mesajı Okuyun
Old 01-09-2009, 14:01   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
5 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir oğlum var ve benimle birlite yaşıyor. 8 aydır kocamla ayrı yaşıyoruz. ikimizde karşılıklı olarak evliligimizi bitirdik ama çocuk velayeti konusunda anlaşamadıgımz için anlaşmalı boşanmaya gidemiyoruz.ben babamın evinde kalıyorum. oda memleketinde yaşıyor yani aynı şehirde değiliz. bu durumda boşanma davası açıldıgında ne kadar sürer ve çocugumun velayeti kime verilir.. ben çocugumdan ayrı yaşayamam

Velayete karar verilirken tarafların değil, çocuğun yararı üstün tutulmaktadır. Kural olarak 4 yaşındaki çocuğun velayeti anne bakım ve şefkatine muhtaç olduğu düşünüldüğü için anneye bırakılır. Bu kuralın dışına çıkmak için olağandışı sebepler olması gerekmektedir. Bunları yüzyüze konuşacağınız avukatınız anlatabilir.

Dava süresine gelince...Çekişmeli boşanma olduğu için, mahkemenin iş yüküne, delilleri avukatınıza vermenize, tanıkların adedine ve mahkemenin yargı çevresinde olup olmamasına göre değişir. Yargıtay aşaması da dahil,3-10 yıl arası sürebilir(Taraflardan birisinin, davayı uzatmaya yönelik davranacağı varsayılarak).