Mesajı Okuyun
Old 31-08-2009, 11:12   #10
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukihayat
Sayın Özgür Karabulut,

Cevabı yazımı Sayın avaziz'in "ancak siz bugün inşaatta çalışan bir işçiye dahi ücretsiz olarak bir taşı kaldırtamıyorsanız,avukatların işlerini tamamıyla ücretsiz olarak yapmalarını beklemek safdillik değilse kimse kusura bakmasın " cümlesine cevaben yazmış, benzetmelerimi de bu doğrultuda yapmış bulunmaktayım.

Siz de bunu bilmenize rağmen tüm mesleki donanımlarınızı kullanıp yazdığım iki kelime üzerinden cevap yazmışsınız.

Yapılan eyleme karşıyım, toplantıda bu yönde oy kullanmadım, Gelen seçimlerde farklı bir kişiye oy vereceğim,

Sayın hukukihayat;

Konuyu kişiselleştirmemek ve tartışılan konudan uzaklaşmamak adına, bir önceki mesajımdaki (kastım olmadığı halde) sizi inciten kısımlardan dolayı özür diliyor, bir önceki mesajımı bu doğrultuda yeniden düzenliyorum.

Sayın Avaziz'in mesajına katılmakla birlikte, zorunlu müdafiilik sisteminin yükünün avukatlara yüklenmesine (benzer şekilde eğitim-öğretim ve sağlık sistemlerinin de yükünün öğrenciler ve sağlık çalışanları üzerine yüklenmesine, krizlerin yükünün çalışanların üzerine yüklenmesine karşı olduğum gibi) karşı olduğumu, toplumsal olay olarak düşünülebilecek olan "zorunlu müdafiilik sistemi" işleyişindeki sorunların ve aksaklıkların çözümünde sistemin esaslı unsurlardan biri olan avukatların da haklarının gözetilmesi gerektiğini, gözetilmiyorsa avukatların ellerindeki imkanlar çerçevesinde bunun gözetilmesini sağlaması gerektiğini düşünüyorum.

"Tecavüzcüler serbest" haberini baz alarak kendi meslektaşlarımızın giriştiği bir hak arama mücadelesini de (şüphelilerin gerçekten tecavüzcü olup olmadığı bile belli değilken, yargılama bile yapılmamışken), sırf şüpheliler serbest bırakıldılar diye eleştirmenin doğru olmadığını vurgulamak istiyorum. Hatta hukukçuların bu haberde temel hukuk ilkeleri açısından bir yanlışlık olduğunu belirtmesini de beklerdim. Neden "Tecavüzcüler" denmiş de "Tecavüz zanlıları" denmemiş? Haberin veriliş şekli bile avukatların "zorunlu müdafiilik sistemi"ne ilişkin tavırlarını kamuoyu desteğinden yoksun bırakmaya dönük bir çabanın ürünüdür bence. Sayın Ebrus ne güzel yazmış:

Alıntı:
Yazan Ebrus
Ne güzel de kötü sonuçların hepsi bizim üzerimizde bırakılıyor!!! O şüpheliler tutuklansaydı 'hakimlerimiz tutuklamış ve adalet tecelli etmiş' olurdu. Ama serbest bırakıldığı için Avukatların yüzünden ellerini kollarını sallayarak ortada geziyorlar oldu.

Saygılarımla...