Mesajı Okuyun
Old 30-08-2009, 00:34   #1
Av.Y.Selim ÜSTÜN

 
Varsayılan Ecr-i misil hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.

Sayın meslektaşlarım bir gayr-ı menkulün kullanımıyla ilgili ecr-i misil davası açmam gerekmekte bir kaç hususu bilgilerinizi almak istiyorum.
-İlk önce bu tür davalarda kısmi dava açmak ve daha sonra ıslahla arttırım yapmak mümkün müdür?
-Genel olarak tüm yıllara ait alacak belirtilmesi yeterlimidir. Yoksa her yıl için talep edilen bedel belirtilmeli midir?
-Diyelim ki 2005 yılı için bir bedel talep edeceğiz. Mahkemeden 2005 yılı için o gayr-ı menkulün rayiç kirasınımı ve oyıldan itibaren faizini mi talep edeceğiz. Yoksa mahkemeden 2005 yılı için bugünün rayiciyle bir bedel talep edip mahkemenin uyarlamasını mı isteyeceğim.
-Son olarak ecr-i misil davasında geriye yönelik 5 yıl için talepte bulunulabileceğini biliyorum. Daha önce 1994 yılında aynı taraflar arasında ecr-i misil davası açılmış ve kazanılmış.Bu bakımdan intifadan men sağlanmış. Bir arkadaşım daha önce bu konuda aynı taraflar arasında lehe mahkeme kararı varsa 5 yıllık zamanaşımı uygulanmayacağı yönünde yani bugün açılacak davada son 15 yıla ilişkin bedelin talep edilebileceği yönünde bir bilgi verdi. Bu konuda bilgisi ve Yargıtay kararı olan var mı?

Saygılarımla.