Mesajı Okuyun
Old 27-08-2009, 11:49   #10
Av.Levent

 
Varsayılan

Sayın Ahmet Erkan;

Aynı mesajı bugün bende almış bulunmaktayım. Öncelikle aşağıdaki maddeler gereğince, sınırsız konuşma tarifesine geçerken imzalamış olduğumuz sözleşmenin "tarifenin operatör tarafından değiştirilebilme" hakkı tanıyan maddesinin geçersiz olduğu ve yapılan tarife değişikliğinin ayıplı hizmet olması nedeniyle ayıbın giderilmesi için 30 gün içerisinde xxx şirketine ayıp ihbarı yapılmalı şeklinde düşünmekteyim. Ben bu yola gideceğim. İhbar yapılmadan hakem heyeti tarafından yapılan başvuru değerlendirilmemektedir. (En azından Kayseri'de böyle)
Ayrıca "konuş doya doya" isimli reklamın ve özellikle sınırsız şekilde konuşma vaat edilmesine rağmen 10.000 dakika ile sınırlandırılmasının tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı reklam niteliğinde bulunduğunu düşünmekteyim. Bu nedenle reklam kuruluna da bir şikayet dilekçesi yazacağım.

Madde 4/A - (Ek madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./5. md.)

Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilanlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir.
Madde 6 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./7. md.)

Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.

Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.

Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.