Mesajı Okuyun
Old 05-09-2006, 18:52   #8
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Mesaj Sahibi:Av.Selim Balku

Alıntı:
Avukat Behiç AŞÇI'nın tutumu ile devletin maaşı az geliyor diye rüşvet yiyen memurdan farkı nedir? İkisinin mücedele paydası eşittir, ikiside amaç için yanlış yol tercih etmektedir. Memur maaşın azlığından dolayı rüşvet yerine, sendika hakkını, dilekçe hakkını vd. haklarını kullanarak aktifini artırma yoluna gitmelidir...

Avukat da, başvuru, şikayet, dava haklarını kullanıp müvekkilini mutlu etmenin yollarına bakmalıdır. Eğer yol kalmamışsa çare ölüm orucu değil, birlik dayanışma ve istekle olmalıdır, baroların kurulma amaçlarından biride budur...


Sayın Av.Selim Balku,

Her şey bir yana; bugüne kadar yazdıklarınız nedeniyle yukarıdaki alıntının size ait olmadığını düşünmek istiyorum.

Sayın Av.Behiç Aşçı'nın açlık grevi yapmasını, bir memurun rüşvet yemesiyle eşdeğerde tutmakta ve ne fark demektesiniz...

Bana göre farklar şunlardır:

1- Memur, kendisine tevdi edilen görevi yapmamak/farklı yapmak şeklinde görevini suistimal etmekte; Sayın Aşçı ise müvekkil/lerinin haklarını korumak için hukuk yollarının tükendiğini düşünerek hiçbir maddi menfaat gütmeden bedenini ölüme yatırmaktadır.

2-Memur,maaşının artması için sendikal örgütlenmeye katılmamakta; Sayın Aşçı ise böylesi bir eyleme katılabilecek bilinçte ve kararlılıkta olduğuna göre mutlaka mesleki veya değil; bir örgütlenme içinde yer almıştır.

3- İkisinin mücadele paydası eşit değildir. Rüşvetçi memur gününü kurtarmayı mücadele bayrağı olarak kendisine seçmiştir, yakalanmazsa ömrünün kalan bölümünü haksız kazanımlarıyla gül gibi geçirecektir. Sayın Aşçı ise, sağ kalacaksa muhtemelen korsakoff gibi illet hastalıklara yakalanacak ve ömrünün kalan bölümünde kötü bir kazanıma(sağlık bakımından)sahip olacaktır.

4- Rüşvetçi memur, eyleminin kimse tarafından duyulmasını istemez(sebebi malum). Sayın Aşçı ise, tam tersine herkes tarafından duyulması için uğraş verir. Kendisine göre bulabildiği tek yol belki de budur.

5- Rüşvetçi memur hiçbir şeyi protesto etmemektedir, bencildir, daha fazla kazanmak için statükodan yanadır. Aşçı ise, protestocudur. Kendisi için değil; müvekkil/leri ve aynı durumda olan cezaevlerindekiler için açlık grevini protesto yolu olarak seçmiştir.

Sayın Balku, bana kırılmazsınız umarım. Ancak okuyunca inanamadım bu benzetmeye...Başkası yazmış olsa neyse...Ama Sitedeki hukuki yorumlarını beğendiğim birisi bunu yazınca dayanamadım.

Ben de kimsenin açlık grevi/ölüm orucuna yatmasını kabullenemiyorum.Bunun için de hukukçu olarak mücadele ettim. 1991 Yılındaki o ana kadar en büyük katılımın olduğu Buca Cezaevindeki açlık grevini (sanırım 55 inci gündü) bitirilmesine katkı koyan 2 avukattan birisiydim.(Diğeri Sayın Av.Nedim Değirmenci'dir). ÇHD İzmir Şube Sekreteri idim. Gece yarısı Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşme olumlu sonuçlanınca, açlık grevi sona ermişti.İnanılmaz sevinmiştim. Çünkü tutuklulara günlerce açlık grevinden vazgeçmelerini telkin etmemize rağmen başaramamıştık.

Açlık grevi yapanları desteklemiyorum. Ancak onları ilgisiz şeylere benzetmek yerine, saygı duyuyorum. Saygı duymayanları da, çok değil 3 gün aç kalmaya davet ediyorum.

Sayın Av.Ömer Kavili'ye konuyu Site'ye taşıdığı için ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımla