Mesajı Okuyun
Old 24-08-2009, 13:33   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;

Boşanma davasını eşinizin ya da sizin açmanız davanın içinde size veya eşinize üstünlük sağlamaz.

Herkes iddia ettiklerini ispatlamakla yükümlüdür. Eşiniz açacağı davada sizin boşanmaya neden olan olaylarda KUSURLU olduğunuzu, evlilik birliğinin sorumluluklarını üstlenmediğinizi vs.. ispat etmek zorundadır.

Aynı şekilde siz bir dava açarsınız bu defa siz davanızı kazanmak için aynı şekilde iddialarınızı ispatlayacaksınız.

En yakın akrabalarınızın tanıklığıdan yararlanabilirsiniz. Eşinizin ayrı bir ev açmaması, şiddet uygulaması, hakaret etmesi, ailesi ile sizin aranızda denge unsuru olmaması...vs, kusurdur.

Evi terk etmekte, beraber yaşamamakta haklı olduğunuzu ispatlamanız halinde, hiç boşanma davası açmadan kendiniz ve çocuğunuz için nafaka telep etme ve yine çocuğunuzun velayetini talep etme hakkınız vardır. Sadece bu istemler için dava açabilirsiniz.

Boşanmaya kararlı iseniz de; boşanma davanızla birlikte, yine çocuğunuzun velayetini ve nafaka taleplerinizi ve nafakaların boşanmanın kesinleşmesinden sonra da devam etmesi yönünde talepte bulunulabilir.

Maddi tazminat ve manevi tazminat istenebilir.

Yavrunuz 1 yaşında ise, anne şefkatine muhtaç yaştadır ve doğal olarak velayetin size verilmesi gerekir.

Velayet konusunda önemli olan çocuğun bedenen, düşünsel olarak ve manevi anlamda en iyi biçimde korunması, gelişmesidir. Velayet konusunda çekişme olması halinde, tanık anlatımlarından ve pedagog raporlarından da yararlanılabilcektir.

Sayın Katılımcı;

Davanızı tek başınıza takip etmeyiniz.Zarara uğrarsınız. Yoksul iseniz, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz olarak avukatlık hizmeti verilmesini talep ediniz.

Bu sizin hakkınızdır.

Saygılar.