Mesajı Okuyun
Old 04-09-2006, 16:29   #10
yargıç isa

 
Soru konudan uzak oldu biraz ama....

syn AKKILIÇ

kadın-erkek eşitliğinin olmadığından söz etmişsiniz, bazı alanlarda bu kabul edilebilir. Çünkü bu işler sadece kanunlarla olmuyo. Olsaydı toplumda çoğu sorunlar kanunların yürürlüğe girmesiyle çözülürdü.

Namus cinayetlerini genel olarak KADIN-ERKEK eşitsizliğine delil olarak sunmak yanlış. Çünkü çoğu namus cinayetleri kadının erkekten aşağı olduğu için değil tamamen kişilerin örf- adetlerinden kaynaklanmakta ve bunlara karşı gelen kadın yada erkek kurban edilmekte. Namus için örf-adet gereği insanlar hısımlarını (erkek yada kadın ayırt etmeksizin) öldürmekte. Kızlarından ayrıldığı için damadının öldürülmesi, eşini aldattığı için babanın çocugu tarafından vurulması..... Tabiki de bu cinayetlere en çok konu olan kadınlardır çünkü namus kavramı kadınlar için daha geniş tutulmuştur.Bu eşitsizlik yaratabilir. Bunlar tamamen cehaletin bir ürünüdür.

Yargıtaya dönersek, eşitliğin savunulduğu bu ortamda yargıtayın bu kararı hakkındaki görüşünüzü cevabınızdan tam olarak çıkaramadım. Onay veriyormusunuz bu tip ATAERKİL kararlara yoksa yanlış mı buluyorsunuz?

SAYGILARIMLA...