Mesajı Okuyun
Old 18-08-2009, 19:57   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanma davanızın içinde, nafaka ve maddi ve manevi tazminat talepleriniz olabilecektir.

Bunların haricinde, edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesinden kaynaklanan, tasfiye payı alacağınız için ayrı bir dava açmanız mümkündür.

Tasfiye payı alacağınız, mülkiyeti eşinize ait gözüken ve ancak evlilik birliği içinde karşılığı verilerek edinilmiş mallar için vardır. Bu tip bir mal satılsa da değeri veya yerine geçen değer hesaba dahil edilir.

Eğer sözünü ettiğiniz araba evlenmeden önce eşinizin mülkiyetinde idi ise, bunda sizin tasfiye payı alacağınız bulunmamaktadır. Mevcut para içinde aynı açıklamalarımız geçerlidir. Evlilik biriliği içinde tasarruf edilmiş bir para ise, alacağınız vardır.

Tedbir kararından kastınız eşinizin mal varlıkları üzerinde mükiyet naklini engellemek ise, bunu davanızın görüldüğü mahkemeden talep edeceksiniz.

Sayın Katılımcı,

Boşanma ve mal rejimi tasfiyesi davaları uzmanlık gerektirmektedir. Kararlar sonrası tahsil aşaması dahi başlı başına takip ve profesyonellik gerektirecektir.

Bu sebeple, hak kaybına uğramamak için mutlaka hukuki yol göstermeyi doğrudan alınız.

Maddi durumunuz elverişli değil ise, bunu kanıtlayarak, boşanma davanızın takibi için de bulunduğunuz yer il barosuna ücretsiz avukatlık hizmetinden yararlanabilmek için başvurabilirsiniz.

Bu hakkınızı kullanınız.

Saygılar.