Mesajı Okuyun
Old 13-08-2009, 21:44   #3
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Noyan Yiğit
Avukat arkadaş bir vatandaş hakkında değişik zamanlarda 3 icra takibi yapıyor. Borçlunun maaşına haciz koyduruyor. Borçlunun maaşından kesinti yapılmaya başlanıyor.(bu SGY.sındaki değişiklikten önce olan bir durum)
Borçlu vatantaş şimdi bir avukata müracaat ediyor. Avukat borçlunun maaşındaki haczi icra hakimliğine yaptığı başvuru ile kaldırdıyor. İcra Hakimliği evrak üzerinde karar veriyor ve her başvuru için 3 adet 15 TL. masraf oluyor.
Benim ve bunu bana yana yıkıla anlatan avukat arkadaşın garibine giden mesele 3 tane 15 tl. tek dosya ile icra takibi yapılabilecekken veya takip bile yapılmadan avukat arkadaşa söylendiğinde bu ödeme icraya bile verilmeden ödenebilecekken; avukat arkadaş bunu 3 ayrı dosya ile icraya veriyor.
Bu tamamen meslektaşı kötü durumda bırakacak bir davranış. Hadi icra takibi yaptın, bari tek takip yap. Bunu 3 tane ayrı takip yapıp 3 tane avukatlık ücreti almak bana ahlaki gelmedi. Ne dersiniz bilemiyorum.

Meslektaşımız iğneyi biraz da kendine batırsa ve 45 TL.yi takip yapılmadan önce neden konutta ödemeli havale ile göndermediğini açıklasa, iyi olmaz mı?