Mesajı Okuyun
Old 09-08-2009, 01:13   #1
sibel19

 
Mutsuz Banka kartına başkası adına yapılan ödemenin çekimi.

Dolandırıcı olan sanık, kendisinin devlet memuru olduğu söyleyerek, eğer kendisine para verirlerse, haklarında yapılması gereken-aleyhine olan- hukuki prosedürü uygulanmayacağını söylüyor.

Ona inanan mağdurlar, hesap numarası istiyorlar. Bunun neticesinde dolandırıcı olan kişi, bulunduğu mahalde köftecilik yapan arkadaşından banka kartı olup olmadığını soruyor, köfteci de uzun süredir tanıdığı, yine aynı mahallenin insanı olan A dan istiyor, A da köfteciyi tanıdığı için para hesabına yatınca gidip çekiyor ve parayı onlara getiriyor. Bu para yatırma işi 3 kez tekrarlıyor. Toplamda 1000 tl civarı çekiliyor.

Olay mahkemeye intikal ediyor, dolandırıcının mağdurlarla telefon konuşmaları var, sabıkası var. Bu iş için 10dan fazla farklı telefon numarası kullanmış.

Ama A bu numaraların hiç birini , aramamış, çünkü adamı hiç tanımıyor. A nın paranın kimden ve ne için , geldiğinden haberi yok. Ama parayı bankadan çektiğine dair görüntüler var. A durumu anlatıyor, fakat tutuklanıyor. A suçsuz olduğu nasıl ispat edecek?