Konu: yardımmmm
Mesajı Okuyun
Old 06-08-2009, 17:13   #2
BaharB

 
Varsayılan

Sayın Konuk;
Ölüm anına kadar boşanma kararı verilip kesinleşmediği sürece eşinizin mirasçısı olursunuz. Ancak diğer mirasçıların boşanma davasına devam ederek, sizin kusurunuzu ispatlamaları halinde mirasçılık hakkınızı kaybedebilirsiniz.
TMK 599. md.ne göre mirasbırakanın ölümü ile mirasçılar, mirasbırakanın ayni haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar. Ancak bütün mirasçıların, tereke üzerinde bir bütün olarak elbirliği mülkiyeti söz konusudur. Bu nedenle mirasçılar arasında bir uyuşmazlık söz konusu ise yapılacak en doğru işin, TMK 589 ve devamı maddelerinde belirtilen koruma önlemlerini sağlamak üzere, sulh hakimine başvuruda bulunmak olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca ölüm ile eşler arasındaki mal rejimi son bulacağından, mal rejiminin tasfiyesi sonucu miras hakkınızdan bağımsız olarak alacak hakkına sahip olabilirsiniz.
Haklarınız çok çeşitlidir. Konuyu tüm ayrıntıları ile değerlendirmek üzere bir avukattan mutlaka hukuki destek almalısınız.