Mesajı Okuyun
Old 03-08-2009, 19:06   #36
Av.Selim Balku

 
Varsayılan

Alıntı:
Devletin bile ücret almadan hizmet sunmadığı bir Dünya düzeninde, avukatların emeğinin karşılığını istememesi savunulamaz diye düşünüyorum.

Değerli meslektşım sayın Dikici,

Bu iş gönüllü yapıldığı takdirde aslında müdaffiilerin emeğin karşılığını alacaklarını düşünüyorum. Bu karşılığı direk olarak nakit olmayabilir ancak aklıma ilk gelenleri sıralarsam;

sizin de belirttiğiniz gibi mesleğin saygınlığı artacaktır, muhatap olduğunuz yan (polis, şüpheli, hakim, savcı, mübaşir...) size ve mesleğe olan tutumu değişecektir. Artık sizin sayenizde yargının olmazsa olmazı savunma ayağını sağlamlaşıyor.

Özellikle mesleğe yani başlayan meslektaşlar için büyük tecrübe alanı...

Herkesin yadsımayacağı bir gerçek vardır, işi iş getirir, işi çevre getirir. Bu alan tecrübe alanı olduğu kadar çevre edinme alanı olarak da ister istemez olacaktır, siz bu anlamda işi yapmayabilirsiniz ama siz istemesenizde uygulamada yardımcı olduğunuz kişi size iş getirecektir. Bir meslektaşım bir CMK işinde baktığı bir şahsın daha sonra iş davasını almış ve bugün o şahıs 200 belediye işçisi getirerek arkadaşımı ihya etmiş, (kendi beyanı) kimbilir o işler daha nice işler getirecektir.

CMK uygulaması gönüllü yapıldığı takdirde daha nitelikli işler çıkacaktır, işlerin tümü niteliksiz yapılıyor demiyorum ancak bu iş gönüllü yapıldığı takdirde hakime "efendim" deme alışkanlığı son bulacaktır. Artık sırf bulunmak için değil bir şeyleri değiştirmek için orada bulunma duygusu pekişecektir.
(acilen çıkmak zorunda olduğum için burada bırakıyorum. Kafamdan geçenleri ifade edebildiğimi düşünüyorum, özür dilerim)

Saygılar sunuyorum.