Mesajı Okuyun
Old 03-08-2009, 11:51   #35
üye8180

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Selim Balku
Bende görmedim(!) Bir problem yok o zaman.

Bu iş para için yapılmamalı zaten, o zaman boykot yapmanın amacı ortadan kalkıyor diyebiliriz.

Bu işi artık gönüllü yapmak isteyenlere bıraksalar, ücret karşılığı olmadan sadece meslektaşları bulunduğu yerden araçla alıp tekrar bulundukları yerlere araçla bıraksalar, dosya fotokopilerini fazladan çekip müdafiilere hazır etseler hiçbir sorun kalmayacak.

Bu iş gönüllü, ücret karşılığı olmadan yapılsa meslektaşların ekonomik durumu, mesleğin saygınlığı, çok daha ileri seviyede olacağından şüphe duymuyorum.

Kolay gelsin...


Angarya yasaktır.

Bu iş neden para için yapılmayacakmış? Bunun gönüllü yapılması gerektiğini kim buyurmuş ? Ben para için yapıyorum. Hem para kazanıyorum, hem ceza hukuku konusunda tecrübe. Böyle bir imkanım varsa, bundan yararlanmak için kimden icazet alacakmışım ? Para için yaparım, tecrübe kazanmak için yaparım benim bileceğim iş !

' CMK görevlendirmeleri başladığından beri, bizim işlerimiz azaldı ' diyen tecrübeli ceza avukatlarının sıkıntısı mı yani esas mesele ? Ya da sürekli konuşulan şu ' CMK görevlerinin ihaleyle belli büyük hukuk bürolarına verilecek olması mı ' asıl mesele ? Şunu da çok merak ettim. Gecenin bir yarısı CMK görevini alıp da ertesi gün, savcılıkta sorgu hakimliğinde sıra beklerken, akşama kadar aynı iş için adliyeden çıkamayacak olan ve bu mesaiyi para almadan yapacak olan gönüllü meslektaşlarımız var mıymış ? Bu nasıl bir meslek aşkıdır ? Eli bolluktur, gönlü bolluktur ?

Valla, Aralık 2008'de devlete makbuz kesmiştim. Parasını hala alamadım. Şimdi sizin bu yazdıklarınız karşısında diyorum ki, ' Sen misin gönüllü olmayan, yaptığın işin karşılığını utanmadan sıkılmadan bekleyen, aç gözlü Av. Neslihan ! Oh olmuş, iyi olmuş sana '...