Mesajı Okuyun
Old 03-08-2009, 08:55   #32
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Adil yargılanma hakkını sağlamak için insanlara ücreti kendisince ödenecek avukat görevlendirilmesini öngören yasal düzenlemeyi yapan ama bu ücreti ödemeyerek kendi koyduğu kurala uymayan bir devlet izlenimi oluşmasına ne dersiniz?

Biz öncelikle kendimize özen göstermeliyiz. Avukatlar meslek örgütü (TBB ve Barolar), öncelikle mensuplarına ve mensuplarının oluşturduğu birliğe itinalı olmalıdır. Meslek'in itibarı için azami dikkat göstermelidir.

Elbette ki Devlet yetkilileri de aynı özeni fazlasıyla taşımak zorundadır. Burada konu edilen husus; "o daha kötü", "o haksız" dan ziyade, doğru yöntemi belirlemek olmalıdır.

TBB, kendisine ödenek aktarmayan Maliye Bakanlığına karşı ne gibi hukuki girişimlerde bulunduğunu kamuoyuna ve özellikle bünyesindeki avukatlara detayları ile açıklamalıdır. Yapıldıysa eğer (Mutlaka yapılmış olmalıdır!), neden sonuç alınamadığını, sonuç alınamamasının hukuki sebeplerini ve görevlerini yerine getirmeyen yetkililer hakkında suç duyurusnda bulunulup, bulunulmadığını da mutlaka kamuoyuna ve biz avukatlara açıklamalıdır.

Boykot en kolay yoldur. Boykot yapmak için avukat olmaya da gerek yoktur. Mahalle kasapları da bunu yapar...

En azından boykotun avukatlara hukuki getirisi yoktur. Avukatlar, haksızlığa uğradıklarında haklarını bir kasaptan daha farklı aramalıdır diye düşünüyorum.