Mesajı Okuyun
Old 27-07-2009, 17:19   #1
ozan süngü

 
Varsayılan Cinsel Tacizin Kapsamı

İyi Günler,
Müvekkilim 7 yıldır çalıştığı tekstil fabrikasında çalışmaktadır. Çalıştığı yerde eski çalışanlardan bir tek o kalmıştır. Yeni çalışanlar belirli evrakalr 'bütün kıdem ihbar taz.vb...)imzalayarak işe başlarken müvekkilimin işe giriş döneminde böyle bir durum olmadığından şimdi de imzalatamaışlardır. İşten çıkarmak istemediklerinden farklı bölümlere göndererek yıldırmaya çalışmışlardır.

Son olarak kumaş rulolarını ortadaki .çöpün yanına gitmek yerine uzaktan atmak işyerinde uygulanaan bir işlem olarak devam etmekteyken bir bayan çalışanın kalçasına geldiği ve takrarlandığı belirtilerek imza ile tutanak altına alınmış ve ihtarname çekilereksözleşme çok hızlı bir şekilde feshedilmiştir. Müvekkilimin bu süreçte fikri sorılmamış olay yok diyenler dinlenmemiştir. Böylece işveren istediği sonuca şimdilik ulaşmıştır.
Öğle mesaimden beri cinsel tacizin kapsamını ve yargıtay kararlarını araştırdım fakat bu olay için tam anlamıyla olumlu yada olumsuz bir doktrin görüşüne yada yargıtay kararından çıkarım yapamadım.
Aydınlatır yardım ederseniz çok sevinirim. Saygılarımla.