Mesajı Okuyun
Old 26-07-2009, 10:01   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Elinizdeki karar ile birlikte bir avukata gitmenizi önermek zorundayız.

Eşinizin açtığı boşanma davasının reddedildiğini anlamaktayım. Bunun dışında, sizin için tedbir nafakasına hükmedildiğini anlatmaktasınız.

Tedbir nafakaları, büyük çoğunlukla davanın açılma tarihinden itibaren geçerli olmak üzere verilirler. Ve kesinleşme tarihine kadar da devam ederler. Elinizdeki ilamı bir avukata incelettiriniz.

Mahkemelerce verilen nafaka, tazminat gibi alacakların tahsili için baş vurulacak mercii İCRA daireleridir. Yapılacak icra takibi ile, nafaka alacağınıza kavuşmanızın yolu açılacaktır. Takibin kesinleşmesi ile de, borçlunun menkul ve gayrımenkul malları ve gelirleri üzerinde HACİZ işlemi uygulanması talep edilecektir.

Yapılan icra takibine rağmen ödenmeyen nafalar için, cezai yaptırım vardır. Nafaka borcunu ödemeyen Eşiniz hakkında ceza davası açılabilecektir.

Eşinize karşı manevi tazminat davası boşanma gerçekleşemeden de açabilirsiniz. Manevi tazminat kişilik haklarınızın zarar uğratılması nedeni ile verilir. Eğer bunu kanıtlar iseniz, manevi tazminat davanız kabul görecektir.

Maddi tazminat için ise, gerçek maddi bir zarararınız var ise açabilirsiniz.Genel hükümler çerçevesinde açılır.

Boşanmanın sonucuna bağlı olarak verilen maddi tazminat davasını ise, şu an açmanız mümkün değildir.Çünkü bunlar boşanma ile mevcut ve beklenen menfaatlerinizin zarar görmesi halinde verilirler.

Sayın Katılımcı;

Yapmanız gereken bir avukatla DOĞURUDAN görüşüp yol haritası belirlemektir.

Yoksul iseniz, bunu kanıtlayarak, bulunduğunuz yer il barosu size ücretsiz olarak avukatlık hizmeti sağlayacaktır.

Bu hakkınızı kullanınız.

Daha fazla hak kaybına uğramamak için profesyonel destek alınız.

Saygı ile.