Mesajı Okuyun
Old 21-07-2009, 16:43   #9
Avukat Hakan Eren

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan çözümhukuk
Birinci haciz ihbarnamesi usulüne uygun.İkinci ve üçüncü haciz ihbarnameleri usulsüz tebliğ edilmiş.İkinci haciz ihbarnamesiyle ilgili usulsüz tebligattan şikayet yoluna gideceğim.İcra Hukuk Mahkemesi'nden:
1-)İkinci haciz ihbarnamesinin usulsüz tebliğ edildiğinden bahisle tebliğ tarihinin öğrenme tarihi olarak düzeltilmesini,
2-)ikinci haciz ihbarnamesi usulüne uygun düzenlenmediğinden ihbarnamenin iptalini, (İkinci haciz ihbarnamesindeki alacak tutarı ,birinci hcz ihbrnmsinde gösterilen tutardan fazla.Yargıtay 12.Hukuk Dairesi'nin 26.12.1991 tarihli 5054/13838 ve aynı dairenin 23.9.1987 6865/9234 sayılı kararlarına göre 'İkinci haciz ihbarnamesi ile yatırılması istenen para birinci haciz ihbarnamesinde gösterilen tutarı aşamaz')
3-)89/2 usulüne uygun tebliğ edilmemiş olduğundan sonraki işlemler de geçersiz olacağından(bu konuda Yargıtay kararı var) üçüncü haciz ihbarnamesinin iptalini talep edeceğim.

-Aynı gün icra dairesine gidip ikinci haciz ihbarnamesine borçlunun müvekkil nezdinde hak ve alacağı bulunmadığı yönünde itirazda bulunacağım.
Dersime çalıştım bu sonuca ulaştım.Sizce bu talepler yerinde midir?Bu konuda tecrübesi olan meslektaşlarımın paylaşmasını rica ederim.
Saygılarımla...

Gayet iyi, ama "ben çok temkinli bir avukatım" diyorsanız ne olur ne olmaz bir de 3. haciz ihb.'ne karşı (düzeltilecek tebliğ tarihine göre 15 gün içinde) olumsuz tespit davası açın. İşte o zaman 4/4'lük işlem yapmış olursunuz...

Selam ve saygılarımla...