Konu: Kulak Kiri
Mesajı Okuyun
Old 21-07-2009, 12:34   #5
Av.Selim Balku

 
Varsayılan Bizim meslekte dayanışmanın alası var...

Ben meslektaş dayanışmasının avukatlık meseleğinde olmadığına dair görüşe katılmıyorum, bizde de bu dayanışmadan ziyadesiyle olduğuna inanıyorum.

THS meslektaş dayanışması bölümünde bile hiç tanımadığım sayısız meslektaşım ücret karşılığı olmadan birçok defa yardımcı olmuştur.

Civar ilçelerde tebligat yada baro pulu bulamadığımda herhangi bir büroya girdiğimde kaç tane olursa olsun, ücretini kabul etmeden meslektaşlarımdan pul almışlığım vardır.

Kütahya da yakınımda ki Çeşme de ücret almadan (ısrarlı bir şekilde kabul etmediler) telefonla tanıştığım meslektaşlarım yetki belgesi ile hacze çıktılar. (zor bela masrafları verdim.)

Batman da daha önce tanımadığım bir meslektaşım bir davama ücret almadan halen bakıyor, üstelik iş benim şahsi işim değil.

İstanbul Küçükçekmece de daha önceden hiç tanımadığım bir meslektaşım bir boşanma dava dosyasını benden daha çok ilgilenmişlerdir.

Adana ceza davalarına bakan tecrübeli bir meslektaşım kendisine verilen tüm hukuk işlerini mesleğe yeni başlayan avukatlara vermektedir. Bunun örneğini hepimiz muhakkak görmüşüzdür.

Alakasız gibi görülebilir ama bir meslektaşımız bu siteden bir soruna çözüm arıyor, birçok meslektaşım sorunu çözmek için zaman ve emek harcıyor, bu dahi meslektaş dayanışmasını gösterir kanımca....

Birde şu açıdan bakın;

Biz avukatlar dayanışmayı gösterirken

ekonomik sıkıntı içerisinde,

vergilerle boğuşarak,

ücretsiz dava alınmaz kuralıyla,

hacizde dayak yeme, gününü öldürme riskiyle,

sigortalıysan patron birşey der mi endişesiyle,

dayanışmayı sergiliyoruz, yoksa bir doktor, ayağına kadar gelmiş bir doktorun kulağına iki dakika baktı diye ücret almamasında gösterilen dayanışma ile bizim meslekte gösterilen dayanışma arasında dağlar kadar fark var.

Saygılar sunuyorum...